Hoe kom je aan pallets?

Regelmatig krijg ik de vraag gesteld: Hoe kom je eigenlijk aan je pallets voor je projecten? Het antwoord hierop is altijd heel simpel: Door mijn contacten. In de loop der tijd heb ik o.a. via vrienden en kennissen contacten opgedaan waar ik pallets van krijg.

Hier een aantal tips over hoe ik aan mijn pallets kom.

Denk klein.
Hoe kleiner het bedrijf hoe makkelijker en sneller ze van hun pallets af willen, grotere bedrijven hebben vaak afspraken met andere bedrijven die hun pallets afvoeren of werken veelal met statiegeldpallets(europallets). Kleine bedrijven krijgen niet heel vaak pallets maar als ze ze hebben staan liggen ze in de weg en afvoeren kost geld. Mijn motto is: Help elkaar en door ze mee te nemen bespaar je hun tijd en geld.

Leer vragen.
Al vanaf het moment dat ik het idee had om van pallets meubels te maken, heb ik dit gedeeld met vrienden en kennissen en dat ik opzoek was naar pallets hiervoor. Na enige tijd werd ik benaderd door een goede vriend van me welke mij vertelde dat er op zijn werk wel een tiental pallets lag die ik wel op mocht halen, hij had de OK van zijn chef al. Dus op een middag langsgegaan met een geleende auto en de hele partij opgehaald. Mijn balkon lag vol!

Bouw een relatie op.
Wanneer je een adres heb waar je je pallets weg haalt is het belangrijk om dit contact te koesteren, onderhoud je contact, stuur een e-mailtje als je een project hebt gemaakt met een pallet die bij hun vandaan komt.